15 mei 2020

Jouw organisatie duurzaam, open en groeiend maken met Blockchain

Vanuit de visie op meerwaarde van geldstromen (Lietaer) ben ik gaan onderzoeken welke munteenheden duurzaam, lokaal en toch meer waarde in zich hebben. Ik kwam uit bij Lets en Torrekens en ging daar mee aan de slag. Soortgelijke projecten bestaan wereldwijd en alleen in Vlaanderen zijn er een 10-tal.
I was there when Lets and Torrekens took of.
Sinds enkele jaren wordt de digitale blockchain technologie volwassener en kan er duurzaamheid, zorgvuldig beheer en gebruiksvriendelijkheid aan toegevoegd worden.

Aragon en The commons stack hield ik uiteindelijk over als ingenieurs. Van sommige andere tokens (zoals de Japanse Welness kon ik ten zeerste hun whitepaper waarderen. 

Nu krijgt ook Settlemint uit Leuven mijn aandacht.

Als Venture capitalist en business consultant verbind ik human capital en talent ontwikkeling met het ontsluiten van nieuwe economie. Dit geeft me veel energie, fierheid en vreugde in mijn dagelijks werk. 

...
30 maart 2020

je zelf heruitvinden als ondernemer

In deze lock-down krijg ik de tijd om mezelf en mijn business heruit te vinden. Het oude los te laten en het nieuwe te verwelkomen. Het lijkt eenvoudiger dan het is. Meer hierover in deze video op youtube : https://www.youtube.com/watch?v=VE4LmAXGnXU

...
31 januari 2020

De kracht van jouw mindset

De kracht van jouw unieke INTENTIE was jarenlang een goed bewaard geheim.
Met "why?!" en "the secret", nu beschikbaar in verschillende media van print tot TEDtalk, wordt deze wetenschap voor iedereen beschikbaar. Jij kan nu ook van jouw project en onderneming een succes maken!

Stel jezelf deze vragen en vind jouw unieke reden en motivatie:

Waarom doe ik wat ik nu doe ? ….

Waarom doe ik dat ?....
Waarom ? …..

Waarom ? …..

Waarom ? …..

Het antwoord op de deze vraag komt uit bij jouw motivatie. Als je deze interne motivator meer en meer aandacht geeft en daar nu alvast mee begint, dan zal jouw opzet slagen. Je kan meer informatie vinden op youtube : https://www.youtube.com/watch?v=Lf2R5K_L1_s

Geniet en proef meer en meer van jouw Success !

...
05 februari 2019

Streven naar een integrale aanpak

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik ben zelf heel onderzoekend en sceptisch tegenover theorie en lesgevers.

Ik ben in heel veel zaken geïnteresseerd en wil er veelal écht het fijne van weten. Het ideaal van Da Vinci lijkt me in deze tijden quasi onmogelijk, maar het streven naar het begrijpen van onze wereld – het hoe en het waarom – is een duidelijke drijfveer in mij.

En dit wordt duidelijk in mijn kijk op begeleiding van leidinggevenden en hun groepen van mensen.

Het is een realistische droom om te streven naar vrije leiders die in hun teams het volle potentieel mogen beroeren om samen een steeds duurzamere wereld van overvloed te mogen creëren.

  • We beginnen met jouw waarden, aannames en drijfveren om bewuster met jouw zingeving om te gaan.
  • We kijken daarbij samen naar de kwaliteit van je relaties en je emoties.
  • We leren en verhogen onze leerbaarheid, focus, intentie en tijdservaring.
  • We werken aan jouw fysiek welbevinden in ruimte en beweging met Body & Brain yoga.

Hoe zit het met jouw plezier in je werk? Ben je in de flow? Is er voldoende effectiviteit én fun in the board?

Elke managementvraag is een mogelijke ingang om met mij van gedachten te wisselen, een unieke espresso te proeven op ons terras in de zon of naar het voortdurend hernieuwbaar evenwicht te blijven zoeken én het te vinden!

...
17 januari 2019

Van biomimicry naar leiderschap en Teeming

Elk jaar komen er honderden boeken uit over leiderschap. Om de 3-4 jaar komt er een nieuwe hype (lean, agile, scrum, 360°,…) Maar hoe blijf jij het bos door de bomen zien?

Na meer dan 40 jaar ondernemen en onderzoeken, ervaar ik een patroon van terugkerende essentials. Deze worden regelmatig in een nieuw kleedje gestopt en vertaald naar de tijd van nu. In essentie gaat het om een eeuwenoude manier van werken in groepen. Het gaat om groepsdynamica, interne en externe communicatie en je positioneren als leidinggevende.

Ik ging de voorbije 50 jaar op zoek naar de natuurlijke wetmatigheden die werken.
Ik hertaal dit naar eenvoud in de dagelijkse praktijk.
Als je toch graag nog eens een goed boek leest, beveel ik je zeker deze klassiekers / nieuwelingen aan:

1. Hill, Napoleon : “Think and grow Rich”, 1937-2008 (deluxe edition) Tarcherperigee, New York NY, USA

2. Scharmer, Otto : “The essentials of Theory U”, 2018, Berrett-Koehler Publishers, Oakland, CA, USA

3. Woolley-Barker, Tamsin: “Teeming”: How superorganisms work to build infinite wealth in a finite world (and you’re your company can too), 2019, White Cloudpress, Ashland OR, USA

...
07 december 2018

Samen duurzame relaties opbouwen

De meest effectieve manier om mensen samen te laten werken werd de voorbije eeuw uitgebreid en wetenschappelijk onderzocht. T-groups, Trough North groups en familiebedrijven kwamen er als sterkste uit.
In de vereenvoudiging en het bijna alles tot een applicatie maken, zijn we kennelijk vergeten dat we groepsbeestjes zijn en onze individuele en collectieve inspanningen nodig hebben om tot uitvindingen en verdere optimalisering van ons sociaaleconomisch weefsel te komen. We vinden dagelijks opnieuw het warm water uit! Eureka! Niets mis mee, maar het kan misschien nog iets intelligenter?

Teambuilding mag dan een aangename dag klimmen, paintballen of samenspelen zijn. Het écht maken van je team doe jij als leidinggevende elke dag vanuit je gewoon ‘mens’ zijn. Jouw medewerkers doen dat door te kiezen voor de juiste functie en zich op de best mogelijke manier in te zetten voor hun taak.

Door ons engagement kunnen we duurzame relaties opbouwen met respect voor milieu, mens en overvloed voor iedereen!

...
22 november 2018

Vertragen

Slow food, Slow management en onthaasten zijn de proactieve kant van wat door anderen in een burn- en bore-out worden ervaren. Met ons 20.000 jaar oude brein en lichaamsvorm zijn we niet in staat om de steeds grotere versnelling en hoeveelheid aan gegevens op een gezonde manier te verwerken. We blijven in vlucht- of vechtmodus staan bij de meeste van onze (onderbewuste) beslissingen en de overvloed aan prikkels en van niet ‘Demeter’-voeding maken ons mentaal en fysisch vermoeid en culminatief en collectief ziek.

Dé oplossing is meditatie, mindfulness of één of andere vorm van ‘body&brain’-yoga. Deze Aziatische oefeningen komen ons uitstekend van pas om vrijer in het leven te staan. Ze komen allemaal neer op vertragen, focus en loslaten van gestagneerde energie.

Maar ook gewoon uitwaaien tijdens een wandeling aan zee of elders in de natuur helpen ons om de stress van elke dag aan te kunnen en langzaam aan te vertragen naar de aloude en ultieme oplossing van maximale vertraging. Dat is gewoon voldoende. Dat, en regelmatig slapen!

...